2014. június 18., szerda

Cukkini krémleves


Amikor elkezdtem inni a levest (nem volt kedvem kanalazni), azok az idők jutottak eszembe, amikor egyetemista korunkban csèszèből instant leveseket öntöttünk magunkba, tele tartósítószerrel, ízfokozóval és egyéb kimondhatatlan adalékanyaggal. Ez a csèsze leves bio termèkekből kèszült, ráadasul fincsibb, mint a Knorr vagy a Maggie. :)

Hozzávalók:
2 cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olíva olaj
1 liter víz
sómentes bio vegeta
só, bors
evőkanál kapor
1 marék nyers kesudió
fél citrom leve

Az apròra felszeletelt hagymàt ès a megmosott, felkarikàzott cukkinit pirítsuk meg kicsit az olajon, adjuk hozzá a fokhagymát, engedjük fel vízzel és vàrjuk meg, míg felforr. Adjuk hozzà a vegetàt, kaprot, sòt és borsot, rakjuk bele a kesudiòt (kicsit édes és krémes lesz az àllaga tőle), végül facsarjuk bele a citromot (mag ne kerüljön bele). Ha puhàra főtt a cukkini, botmixerrel  keverjük krèmesre.

2 megjegyzés:

  1. Jó kis recept, teszteltük! Igaz most citrom nélkül, maradék pirított kesudióval feltétként.: )

    VálaszTörlés
  2. juhuuuuuuuuu, de örülök, hogy megcsinàltàtok!!!! xoxo @sasgabi <3

    VálaszTörlés