2011. július 19., kedd

Sárgarépás lencseleves



Hozzávalók:

kb. fél kiló répa
100 g vörös lencse
1 hagyma
só, bors, curry, kevés olaj

A hagymát az olajon megfuttatjuk kicsit, majd rádobjuk a felkarikázott répát és 6-8 percig sütjük (lehet kevesebb idő is, az a lényeg, hogy nem égetjük oda, csak a pirítással kicsalogatjuk a répából a színét és az ízeket.) Aztán rádobjuk a megmosott lencsét, curryt, sót és borsot. Kicsit kevergetjük, aztán felöntjük kb. 1 liter vízzel. Felforraljuk és készre főzzük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk és turmixoljuk. Ha túl sűrű, értelemszerűen adunk még hozzá vizet. Tálaláskor belekívánkozott egy kis kanál tejföl. (candidások joghurtot, tejmentesek semmi.)
Werz kenyeret ettünk hozzá, ami ezúttal oregánóval és szotyival készült.

Ugye milyen szép színe van?

1 megjegyzés:

  1. igen, nagyon szep a szine :) en az izere is kivancsi vagyok, hamarosan meg is csinalom.

    VálaszTörlés