2011. február 13., vasárnap

4magos Werz kenyér



Ez a kedvenc gluténmentes kenyerünk. Már láttam a neten egy-egy bioboltban ezt a márkát, de sajna mi csak külföldön tudjuk beszerezni.
Az összetevőiről annyit tudok, hogy: 50,0% rizs, 25% kukorica, 12,5% köles és 12,5% hajdinaliszt.
Az a vicc, hogy van benne szentjánoskenyérliszt, élesztő és tengeri só is. Ehhez 5%-ot ír.
Így persze semmi sem stimmel.... Talán ha arányosan levonjuk mindegyik lisztből az 5%-ot, akkor ki lehet keverni... 10 percig 220 fokon kell sütni, majd 200 fokra visszavenni és a színe dönti el, hogy mikor kész. Kb.30-40 perc sütőtől függően. Én légkeverek.

DEUTSCH
Das ist ein Werz Brot aus der 4Korn Backmischung.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése