A vaddisznós menü előétele volt a kelkáposztakrémleves.
Anyukám receptje nyomán.
1 közepes fej kelkáposzta,
2-3 közepes krumpli,
egy kis köménymag,
só, bors és
vegeta
kell hozzá. A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk, a kelkáposztából kivágjuk a torzsát és szintén feldaraboljuk. Feltesszük főni só, bors, egy kis köménymagpor és vegeta társaságában. Ha megfőtt pürésítjük.
Illik hozzá a csíkokra vágott kevés olajon megpörkölt házi sonka vagy bacon.
A képen a vaddisznómenü: főtt vaddisznó mártással, tepsis krumpli, serpenyős cékla és serpenyős répa-karalábé. A desszert mandulás süti volt. |
Deutsch
Wirsingcremesuppe
Diese Suppe war die Vorspeise im Wildschweinmenü. Nach dem Rezept meiner Mutter. Ein mittegroßer Wirsing wird in Stücke geschnitten, 2-3 mittelgroße Kartoffeln ebenfalls und es wird mit Salz, Suppenwürfel, Kümmelpulver und natürlich Wasser weich gekocht. Die Suppe wird püriert. Das ist alles. Als Suppeneinlage passen in Öl angebratene Schinken- oder Baconstreifen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése