2011. február 13., vasárnap

Kelkáposztakrémleves




A vaddisznós menü előétele volt a kelkáposztakrémleves.
Anyukám receptje nyomán.

1 közepes fej kelkáposzta,
2-3 közepes krumpli,
egy kis köménymag,
só, bors és
vegeta

kell hozzá. A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk, a kelkáposztából kivágjuk a torzsát és szintén feldaraboljuk. Feltesszük főni só, bors, egy kis köménymagpor és vegeta társaságában. Ha megfőtt pürésítjük.
Illik hozzá a csíkokra vágott kevés olajon megpörkölt házi sonka vagy bacon.

A képen a vaddisznómenü: főtt vaddisznó mártással, tepsis krumpli,
serpenyős cékla és serpenyős répa-karalábé. A desszert mandulás süti volt.

Deutsch
Wirsingcremesuppe

Diese Suppe war die Vorspeise im Wildschweinmenü. Nach dem Rezept meiner Mutter. Ein mittegroßer Wirsing wird in Stücke geschnitten, 2-3 mittelgroße Kartoffeln ebenfalls und es wird mit Salz, Suppenwürfel, Kümmelpulver und natürlich Wasser weich gekocht. Die Suppe wird püriert. Das ist alles. Als Suppeneinlage passen in Öl angebratene Schinken- oder Baconstreifen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése