2011. február 13., vasárnap

Ostya töltve



Bevallom, a krémet a netről szedtem le és módosítottam kissé. Életemben nem láttam még ilyen bizarr állagú krémet.

3 tojást,
7 ek xilitet
és 2 evőkanál kakaóport

felteszünk lassú tűzön főni. Addig kevergetjük folyamatosan, míg teljesen besűrűsödik. DE addig!!!!! Iszony...
Aztán amikor összeállt, levesszük a tűzről és belekeverünk

100 g vajat (margarint)
és 5 evőkanál kókuszreszeléket.

Ez a mennyiség 22 kerek gluténmentes ostya megkenéséhez elég - mármint összesen 11 süti lesz:-( - és arra, hogy a tetejét egy picit megkenjük, hogy a rászórt kókuszreszelék megragadjon rajta.
Tízórai csemegének szánom.

Deutsch
Gefüllte Oblaten

Die Füllung ist anfangs eine super komische Soße. Ich habe noch nie etwas so Bizarres gekocht. 3 Eier, 2EL Kakaopulver, 7 EL Xilit werden zum kochen gebracht und bei ständigem Rühren auf schwacher Hitze so lange gekocht, bis eine dicke Soße entsteht. Den Topf vom Herd nehmen. Dann werden 100 g Butter oder Margarine und 5 EL Kokosraspeln eingerührt. Es reicht für 22 Oblaten (also für 11 Plätzchen). Die obere Oblate können wir auch anstreichen, dann kleben darauf Kokosraspeln und es sieht gut aus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése