A tésztába
180 g kukoricadara
fél liter víz
3 ek xilit
1 ek vaníliás xilit ( xilitben tárolt vaníliarúd segítségével)
2 ek semleges ízű olaj
3 ek kókuszreszelék
1 tk fahéj
kerül.
A faxni abból áll, hogy kettő magas falú tepsi kell hozzá. Az egyiket félig megtöltjük vízzel, ebbe állítjuk bele a másik tepsit, amit mosogatni szeretőt kikennek valamivel, mosogatni nem szeretők sütőpapírral kibélelik. Ebbe önjük bele a rendkívül vizes tésztát, amire rádobálunk 4-5 barackot gerezdekre vágva. Az egész tetejére pedig alufólia kerül. Szóval gyakorlatilag gőzben sül meg a tészta.
Muffinformával is megtehetjük mindezt. Ebben az esetben 20 perc elég neki 200 fokon, a tepsis változat 40 perc alatt lesz kész. Hagyjuk lefedve kihűlni.
A tepsik... |
uuuuuuuuuuuuuu, ez nagggggyon tuti! a futurisztikus kep egyszeruen nagyszeru, a suti meg biztos fincsi!!!
VálaszTörlés