2012. április 21., szombat

Tészta hamis bolonyai szósszal

Egy újabb tésztarecept. Mivel már több, mint egy hete csakis vegan ételeket eszem kísérletképpen, csomó új receptet próbálok ki. No, nem mondom, hogy a szósznak 1oo% hús íze van, de az állaga mindeképp emlékeztet rá és fincsi. Sajnos van benne gomba, így candidásoknak nem jó.  :(

Hozzávalók:

1 csomag tészta (én barnarizs tésztát használtam)


1 marék dió
1o fej csiperke gomba (kétspórás csiperke, ha van)
2 evőkanál liszt (én barnarizs lisztet használtam)
1 babkonzerv (vörös), leöblítve vízzel
1 teáskanálnyi szárított bazsalikom
só, bors


olívaolaj
fél ilter   Paradicsomos finomság tésztára vagy Marinara szósz
néhány levél friss bazsalikom a tálaláshoz

Rakjuk fel a tésztát főzni, majd ha elkészült, szűrjük le.
Míg a tészta fő, vegyük elő a konyhai aprítógépünket. Aprítsuk fel a diót, majd adjuk hozzá a gombákat  és aprítsuk a dióval együtt. Arra vigyázzunk, hogy az állaga darabos maradjon, ne legyen pépes. Adjuk hozzá a mixhez a lisztet, babot, sót, borsot és bazsalikomot és jól keverjük össze. Ha ez elkészült, gyakran kevergetve, olívaolajban pirítsuk meg a masszát barnára, kb. 1o-12 percig. Adjuk hozzá a marinara szósz, rottyantsunk rajta egyet és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

2 megjegyzés: