2011. április 5., kedd

Hagymás lepény



A kenyértészták lepényként is tök jól működnek, csak jól ki kell őket lapítani. A gluténmentes tésztákat nem nehéz, mert azok szinte csak ebben az állapotukban képesek létezni:-)
A mai ebéd a werz kenyér lepényes változata volt. 

Szóval valamely kenyértésztát a tepsibe egyengetem. A tetejét megkenem egy kis olajjal, majd betolom a sütőbe. Félkész állapotában teszem rá a tejfölt, hagymát, kukoricát és a mozarellát is. Készre pirítom. Önmagában is finom, de vacsorára salátával és medvehagymamártással ettük.

Elárulom, hogy paradicsomosra akartam, de nem volt itthon paradicsomlé, szóval ezért lett a tejfölös változat. A feltét tehát akármi is lehet. A sajt is elhagyható. Tegyetek rá helyette bacont:-D Ezt a tejmentesek kedvéért írom. 
A candidásoknak pedig üzenem, hogy a 4 magos kenyérke, a hajdinazsemlék de akár a szkón tésztája is alkalmas lehet sós változatban...Fentiek figyelembevételével a receptet elláttam a candida és a tejmentes címkékkel is...

3 megjegyzés:

  1. zsenialis, zsenialis, zsenialis!!! pizzaaaaaaaaaa! :))

    VálaszTörlés
  2. vegulis nem, csak az jutott eszembe errol a fincsisegrol es akkor kivantam meg :)

    VálaszTörlés