2013. október 1., kedd

Karfiolos Curry indiai mòdra


Amiòta az eszemet tudom, a karfiol nagy kedvencem. Ehhez a recepthez csak nèhàny hozzàvalò szüksèges es mennyei! Az adag 2 személyre szòl és én barnarizzsel tálaltam.

Hozzàvalòk:

1 kis karfiol falatnyi ròzsàkra szedve
fèl deci olívaolaj
1 hagyma
sò, ízlés szerint
1 teàskanàl curry por
1/2 teàskanàl kurkuma
1 teàskanàl reszelt gyömbér
1 evőkanál mustármagpor
1 deci víz
evőkanál citromlè
1 teàskanal nyírfacukor, azaz xylit
2 dl tejföl, èn vegàn tejfölt hasznàltam

A karfiolt keverjük össze az olaj felèvel, sòzzuk meg, rakjuk egy tepsibe ès előmelegített sütőben 200 fokon addig süssük, míg puha nem lesz ès icipicit meg nem barnul, kb. 30 perc.
A hagymàt vàgjuk apròra és a maradèk olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzà a fűszereket ès a vizet ès 1-2 percig főzzük. Adjuk hozzà a karfiolt (plusz főtt krumpli és borsò is jòl illik bele- èn csak karfiolt raktam), főzzük 1 percig. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzà a xylitet ès a citromlevet ès legvègèn a tejfölt. Nyammmmm!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése