2013. április 19., péntek

Kòkuszkrém


Mamma mia, micsoda finomságot csináltam! Szerintem ez tökéletes magában is, de igazábòl sütitölteléknek indult, csak hát elfogyott, mire arra került volna sor. :) Szerintem isteni lehet a csokis-diòs brownie (diò kihagyva a tésztábòl) tetején is! 

Hozzávalòk:

2 dl kòkusztej
10 dkg kòkuszpàlma cukor vagy barnacukor
2 evőkanàl nyílgyökér vagy kukorica keményítő
evőkanàl víz
1 kàvéskanàl vanília esszencia
10 dkg apròra vágott diò
10 dkg kòkuszreszelék

Keverjük össze a nyílgyökeret (gluténmentes termék) a vízzel, majd rakjuk félre. Ez a mix sűrűsíti majd be a krémet. Rakjuk fel a kòkusztejet ès a kókuszpálma cukrot (alacsony glycemiàs index!!) egy làbasban főni. Ha elkezd forrni, vegyük alacsony làngra ès àllandò kevergetés mellett öntsük hozzà a nyílgyökeres mixet, majd folyamatosan keverjük addig, míg az àllaga pudingszerű nem lesz, ez kb. 5 percig tart. Ha kèsz, vegyük le a tűzről, adjuk hozzà a vaníliàt, diòt és kòkuszreszeléket ès hagyjuk kihűlni. Màrmint ha meg tudjuk vàrni ès nem faljuk be az egèszet, mint egyesek... :)





2 megjegyzés:

  1. Helló,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Szintén hozzácsatolhatod a te blogodat is. Mi lemásoljuk a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segitségével, majd a recept klikkelése után átirányitja őket a te blogodra. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velem kapcsolatba, szivesen segítek bármivel.

    Üdvözlettel,
    Zsoldos Tünde
    tunde.zsoldosova@203webgroup.es

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tünde, nagy örömmel vennénk, ha hozzácsatolnátok a blogunkat a honlapotokra. Köszönettel, a Cooklinaris Team

    VálaszTörlés