2011. június 3., péntek

Csokis-diós brownie

Egyszerűen nem hiszem el, hogy eddig nem csináltam még brownie-t (azaz brauni-t)! Pedig egyszerű és jajjjjjjj, de fincsi!
Az eredeti recepthez vaj, cukor és fehérliszt kell, de ezek simán helyettesíthetőek a megfelelő hozzávalókkal. :)

1 púpozott evőkanál növényi margarin
1 púpozott evőkanál kesudióvaj/mandulavaj/stb (nem fontos, mehet bele helyette egy extra kanál margarin)
2 púpozott evőkanál xylit
2 tojás
1 teáskanál vanília
1 csipetnyi só
2 púpozott evőkanál cukormentes kakaópor
1 púpozott evőkanál barnarizs liszt
1 púpozott evőkanál babliszt (nem fontos, mehet bele extra barnarizs liszt helyette)
1 teáskanál sütőpor
2 marék aprított dió

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 2ox2o-as tepsit.
A margarint és a kesuvajat melegítsük fel egy kicsit, keverjük bele a xylitet, a vaníliát és a 2 tojást. Ezután adjuk hozzá a kakaóport, a liszteket, a sót és a sütőport. A végén adjuk hozzá a diót. Kb. 25-3o percig süssük, vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert száraz lesz. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, kész-e a süti.
Langyosan mandulatejjel csúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúcs!!!

1 megjegyzés: