Annál fincsibbre sikerült viszont ez a babos rizs. Nagyon tuti kaja!
Hozzávalók:
hagyma
fokhagyma
olívaolaj
barna rizs
1 fekete bab konzerv
só, bors, vegeta
jó sok római kömény :)
paradicsom
friss koriander
Pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát kis olívaolajon, adjuk hozzá a mosott rizst, pirítsuk néhány percig, rakjuk rá a fűszereket majd öntsük fel vízzel 1:2 arányban. (Legalábbis a sok okos könyv és szakértő szerint. Példának okául 1 deci rizst 2 deci vízzel kell felönteni, de bevallom, nekem ez még soha életemben nem jött be, mindig kellett hozzáadnom kis vizet)
Fedjük le a rizst és lassú tűzön főzzük, amí meg nem puhul. Ha megfőtt, adjuk hozzá a leöblített fekete babot, az apróra vágott paradicsomot és a friss koriandert.
jól hangzik! képzeld, jól kinőtt a friss koriander a kertben, úgyhogy lesz mit kipróbálni vele. persze először a tortilla leves következik, mert azt már vagy három hete nem ettem.:-)))
VálaszTörlésjaj de szuper! èg ès föl a különbsèg a szàrított ès a friss között! èn is csinàlok majd tortilla levest a hèten... xo
VálaszTörlés