2011. június 17., péntek

Hársfaital

Kolléganőm ihlette.
4 marék hársfavirágot egy éjszakára beáztatunk egy kb.4 literes fazékba. Másnap leszűrjük, ízlés szerint cukrot teszünk hozzá, főzzük egy félórát. Igazság szerint tovább kellene főzni, ha szörpöt szeretnénk és brutális mennyiségű cukrot. Ezért én inkább a kevésbé tartós (...nem is biztos, ki kéne próbálni, hogy meddig bírja) változatra szavaztam, kb. 100 g xilit került bele. Üvegekbe töltöttem és hűtőbe tettem, így is hígítani kell. A ribizli illik hozzá.

 Íme...

Deutsch

Aus Lindenblüten kann man ein wunderbares Getränk zubereiten. Lindenblüten (4x Hand voll) für eine Nacht in ca.4l Wasser einweichen. Am nächsten Tag die Blüten rausfischen und mit Xilit (hier 100 g) eine halbe Stunde lang kochen. In Flaschen füllen und im Kühlschrank aufbewahren. Das ist natürlich nichts für den Winter, aber die kurzfristige Version war für mich jetzt sympatischer als einen Sirup mit brutal viel Zucker zu kochen. Johannisbeeren passen hervorragend dazu. (Nicht nur weil sie im Garten gerade reif sind)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése