2011. június 21., kedd

Kenyér barnarizslisztből



A eredeti receptet itt találjátok, csak a hajdinaliszt helyett értelemszerűen barnarizslisztet kell beletenni. Annyival módosul még az elkészítés, - ami anyukám konyhai kreativitását és tapasztalatát dicséri - hogy a tojásfehérjét külön verjük fel és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Ettől szépen megemelkedik, már amennyire tőle telik:-)
A képen látható kenyérbe szotyit is tettem még a fehérje előtt és két adag elég volt egy hosszúkás sütiformába.

Deutsch
Brot aus Braunreismehl

Das originale Rezept findet ihr hier, aber hier nehmen wir statt Buchweizenmehl Braunreismehl. Es gibt jedoch noch einen Unterschied bei der Zubereitung, was die Kreativität und Erfahrung meiner Mutter in der Küche zeigt. Das Eiweiß wird getrennt steif geschlagen und langsam in den Teig gerührt. Auf dem Bild sieht man, dass ich diesmal auch Sonnenblumenkerne genommen habe. Für diese Königskuchenform haben 2 Portionen ausgereicht.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése