Az ötlet egy, az Aldiban vásárolt Bruschetta alapreceptje, persze kicsit átalakítva. SK.
2 db padlizsán
2 db piros california paprika
4 gerezd fokhagyma
1 tk tahina/szezámmagkrém (elhagyható)
fél citrom leve
1 rózsaszín hagyma
só
kevés olívaolaj
fűszerek ízlés szerint, most borsikafű, lestyán
Padlizsánokat sütőben héjastól megsütöttem (200 fokon kb. 1 óra). Paprikákat félbevágtam, csumáját kiszedtem és héjával felfelé betettem a sütőbe legfelülre grill funkcióra (kb. 10 perc). Akkor jó, ha a héja már fekete.
Padlizsánok, paprikák húsát kikaparni és a többi hozzávalóval - kivéve hagyma - leturmixolni. Én a hagymát apróra vágtam és úgy tettem a krémbe, de ez is ízlés dolga. Színe, illata isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése