2011. március 1., kedd

Ezek vagyunk mi zaba terén... zabanyák :)

Manapság egyre trendibb a gasztro-kultúra. Nem kevésbé gasztro-blogot vezetni. Minket jelen esetben nem a trend vezérelt, hanem a szükség.

Bori férje gluténérzékeny. Semmi búza, rozs, árpa, zab.
Andi, tejfehérje érzékeny. Semmi tejtermék, tejszármazékot tartalmazó étel.
Orsira még vár a biorez vizsgálat :)
Ezen kívül valaki már átesett közülünk a candida diétán vagy éppen gyűri a napokat.

De nem olyan csúnya ez, mint ahogy hangzik... mindezt lehet élvezetesen is csinálni! :)
Elsősorban minden a hozzáálláson múlik, de nálunk az mindenképpen pozitív. Hiszen saját magunkért tesszük. És ha a tapasztalatainkkal segíthetünk másoknak is, az csak plusz ráadás. Meg persze azért van nem titkolt, önző célunk is vele, hogy ne kelljen recepteket 85ször lediktálni :)

Miután nem vagyunk sem szakácsok, sem orvosok, sem tudósok ezért vannak olyan receptek, idézetek, hivatkozások, amiket más oldalakról veszünk át. Ezeknél minden esetben feltüntetjük a forrást, de lehet, hogy egyes recepteket a saját ízlésünkre formálunk. DE... mi is nagyon kreatívak lévén azért saját kútfőből is születnek ötletek :) Ezek vagy bejönnek, vagy nem. Számunkra is elég újak ezek a dolgok, új alapanyagok kombinációi, mi is tanulási fázisban vagyunk, mert pl. egy hajdinaliszt vagy csicseriborsóliszt nem úgy viselkedik, mint a fehér búzaliszt. Nem kevésbé pl. egy zabital. Így elsősorban nem az a célunk, hogy régi, bevett recepteket a megváltozott táplálkozásunkhoz igazítsunk, hanem újfajta ételeket találjunk ki. Ezért lehet, hogy nagyon sok recept felkerül, a legevidensebbtől a legbonyolultabbig, de a mi ötlettárunkba ez belefér :)
Nem kívánjuk a dolgokat a kelleténél tovább bonyolítani, de persze agyalhatnánk hosszú éjszakákon át, hogy milyen kimondhatatlan, de hangzatos neveket adjunk egy-egy ételnek... inkább maradunk a jól bevált, egyszerű megfogalmazásnál. Nem szeretnénk ezzel se magunkat se másokat frusztrálni :)

Ezek vagyunk mi zaba terén... zabanyák :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése