2011. február 21., hétfő

Candida - tévhitek nélkül

A biorezonanciális vizsgálatunk alapján derült fény több mindenre, többek között arra is, hogy candida diétát kell csinálnunk. Erről nagyon sok információ van már a neten, mert talán népbetegségnek is nevezhető, de az infok sajnos néhol nagyon ellentmondásosak. Szeretnénk ezt most némileg tisztázni a tapasztalataink alapján.

Idézet A pH csoda könyvből:
"A savas hulladék a testben előkészíti a talajt rengeteg olyan mikroszkopikus nagyságú élőlény (mikroorganizmus) számára is, amelyek potenciálisan pusztító hatással lehetnek ránk, kezdve a sort a candidával. A candida egy latin elnevezés, egy élesztőgomba neve, amely az emberi testben él, de igazából nem más, mint egyszerűen egy gombafajta. Az élesztő-, a penész- és egyéb gombák növényi egysejtű életformák, amelyek belakják a földet, a vizet, a levegőt egyaránt. Gyakorlatilag mindenhol ott vannak. A candida például rendszerint az emésztőcsatornában található. Valójában meghalnánk nélküle. Ezzel együtt könnyen előfordul, hogy drasztikusan túlszaporodik, olyan tünetek hosszú sorát okozva ezzel, amelyek lehetnek bosszantók, krónikusak vagy akár végzetesek is. Ez az a probléma, amit a nők úgy ismernek, mint hüvelyi gombásodás, illetve egyes szülők is ismerik talán, ha újszülött gyermeküknek volt szájpenésze (ami nem más, mint a torokban szaporodó candida). (...)
A candida és más mikroorganizmusok a test gyengébb területein élősködnek, azokat mérgezik, valamint túl is terhelik. Savas környezetben valójában szabad utat kapnak ahhoz, hogy károsítsák a szöveteket és a testi működést. A testünkben található glükózon élnek, ezt használják energiatermelésre, a zsírunkat és a fehérjéinket pedig (még a genetikai anyagunkat, a nukleinsavakat is!) növekedésre és szaporodásra. Ezek az organizmusok szó szerint élve megesznek bennünket! Majd ezt követően a melléktermékeiket (a savakat) bejuttatják a véráramba, valamint a sejtek belsejébe. így még tovább mérgezve, szennyezve a szervezetet. (...)
A túlszaporodás általános jelei:
fájdalom, fertőzés, fáradtság, valamint a testi működés rendellenességei, mint például pajzsmirigy- és mellékvese-problémák, emésztési zavarok, hasmenés, különböző ételek utáni sóvárgás, bélgörcsök, depresszió, hiperaktivitás, antiszociális viselkedés, asztma, aranyér, megfázás és influenza, légzőszervi problémák,, endometriózis, bőrszárazság és viszketés, szájpenész, ínysorvadás, a köröm és lábköröm gombásodása, szédülés, ízületi fájdalmak, rossz lehelet, fekélyek, vastagbélgyulladás (colitis), gyomorégés, szájszárazság, PMS és menstruációs fájdalmak, ingerlékenység, feldagadt szemek, a szexuális vágy hiánya, bőrkiütések és csalánkiütések, lupus, hangulatváltozások, hormonális zavarok, hüvelyi gombásodás. ciszták és tumorok..."

Na itt meguntam a betegségek gépelését, basszus ez azért durva lássuk be!

"Mindenkinek figyelnie kell a mikroorganizmusokra. Akkor is, ha (még) nem érzékeli önmagán túlzott elszaporodásuk külső jeleit. Ez azért van, mert a túlszaporodás két fázisban történik. Az első, kezdeti növekedési fázisban ezek a mikroorganizmusok kis kolóniákban szaporodnak, és bár többnyire láthatóak a vérben, valószínűleg nem észlelhetők még a testi tünetek alapján. második, akut vagy krónikus tüneteket produkáló fázisban nyilvánvalóvá válnak a kellemetlen tünetek és komplikációk. (...) Még ebben a második, súlyosabb állapotban is mindössze annyit kell tenni az állapot visszafordításához, hogy egy olyan belső környezetet hozzunk létre a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat. (...) Amikor az Ön teste a savas állapotról visszaáll a lúgos állapotra, az élesztő-, a penész- és egyéb gombák már nem szaporodnak túlzottan, hanem újra jóindulatúvá válnak."

Ebből a rövid részletből is látszik, milyen súlyos dologgal állunk szemben. A nyugati orvostudomány sok esetben sajnos a tünetek kezelésére összpontosít az okok megszüntetése helyett. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha egyből az okot szüntetnénk meg. Nem kezdem el feszegetni az egész rendszerben lévő hibákat, csak annyit megjegyeznék, hogy nem kell mindent elhinni az orvosnak és a reklámoknak...

Vissza a gombákhoz :)
1. A candida nem egy fertőzés - hanem a gombák túlszaporodása
2. nem jelent szénhidrátmentes diétát

Ahhoz, hogy eredményesek legyünk a candida diéta alatt, a következőket kell betartani:
- megvonni a gombáktól a táplálékukat,
- kiírtani a túlszaporodást,
- lúgosítani,
- bélflórát újra egyensúlyba hozni probiotikummal

A biorezonanciális vizsgálat többek között arra is választ ad, hogy mivel tudod te, a saját szervezetedben túlszaporodott gombákat irtani ill. kimondottan neked melyik probiotikum használ, ugyanis minden szervezet más. Szóval nem valószínű, hogy ha beszeded a reklámokban hirdetett probiotikumot, akkor az egyáltalán használni fog a te esetedben.
Nekem pl. ezüst-kolloidot kell szednem a gombák irtására, de itt sem mindegy melyik fajtát. Probiotikumnak pedig a Bonolact-ot, erről pl. nem is hallottam előtte, nem mintha néznék tv-t.

TILOS élelmiszerek:
- élesztő (nem csak a bolti kenyerek érintettek, nagyon sok mindenben van élesztő, termékcímkét nézni!)
- gombák,
- fehér liszt,
- fehér rizs,
- alkohol,
- cukor minden fajtája (nagyon sok mindenben van cukor, akár még hústermékekben is, szóval címkét ellenőrizni!)
- gyümölcsök, szárított is (kivéve citrom, lime, savanyú alma, savanyú kivi, ribizli, meggy, bogyósok)
- ecet minden fajtája,
- kukorica,
- földimogyoró,
- tejföl,
- sajtok,
- gyümölcslevek, üdítők

A receptek között rengeteg olyat találtok, ami ehető candida diéta alatt, többek között ezért is jött létre a blog, de bármilyen kérdés felmerül, nagyon szívesen megpróbálunk segíteni! :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon informatív!
    Az ételek címkeolvasása kötelező és aztán elszomorító. Nem értem, hogy miért kerül minden virslibe cukor, gabona... Miért tartalmaz egy ázsiai zöldségkeverék glutént??? Hogy mennyi xart etetnek meg velünk, hihetetlen. Esküszöm az élelmiszer és a gyógyszeripar összejátszik.

    Ja és u.i.: candida diétakor ne felejtsük el a kedvesünket sem...

    VálaszTörlés