2011. február 17., csütörtök

Lencsekrém



Marha egyszerű!(Borsó)                      
Vörös lencsét (kb. a duplájára dagad), egy fej hagymát, sót felrakunk főni. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük.(Basszus, ezt a szót ötödjére!!! tudtam csak leírni...), szórunk rá őrölt koriandert és teszünk rá 50 g vajat vagy margarint. (Candida: ez utóbbi akár ki is hagyható) Összeturmixoljuk. Kész.
Hogy hányas szint a lufiskálán? Arról majd holnap...

Most pedig irány a Kiscsillag koncert...

Deutsch
Linsenkreme

Total einfach!
Rote Linsen (werden nach dem Kochen ungefähr doppelt so viel), eine Zwiebel, Salz werden zum Kochen gebracht. Wenn die Linsen durch sind, alles abtropfen lassen. 50 g Butter oder Margarine (Candida: auf letztere kann man verzichten) und gemahlenen Koriander dazugeben, gut pürieren. Fertig.
Welche Stufe auf dem Luftballonskala? Darüber morgen...

Und jetzt nichts wie los aufs Kiscsillag Konzert!

3 megjegyzés:

  1. Tisztelettel megjegyzem, hogy a lufiskála bejegyzés hiányzik. Ennek pótlását szeretném javasolni. Thank you! :)

    VálaszTörlés
  2. :-) nem vészes, mondjuk 3 sima rágógumi lufi (nem hubba-bubba!)

    VálaszTörlés