A kedvenc vegás könyvemben találtam a receptet. Majd egyszer szólok többet is a booklinarisban...
Két vörösbab konzervet írt a recept, de csak fehér babot találtam cukor nélkül (!basszus!). Kell még hozzá egy fej hagyma, chili, só, bors, 4ek gluténmentes liszt (barna rizslisztet használtam) és egy tojás helyett kettőt tettem bele a gluténmentes liszt miatt, egy kevés sütőpor (szódabikarbóna).
A babot a liszt kivételével összeturmixoltam a hozzávalókkal, majd belekevertem a lisztet. Egy serpenyőben olajat melegítettem és a tésztából evőkanálnyi halmocskákat tettem bele. Ellapítottam és mindkét oldalon megsütöttem őket. Hozzá csípős paradicsommártás került.
a paradicsommártásba mi került? holnap lehet én is csinálok ilyet, ha lesz időm... és kipróbálom az új egykanalasolaj sütőmet :)
VálaszTörléserre én is kíváncsi vagyok...
VálaszTörlésa bab,borsó!,és lencse konzerveket én is végignéztem nemrég az Intersparban, de én találtam olyan vörösbabot, amiben nincs cukor, méghozzá a Bonduelle vörösbab konzervet
ez mennyeien hangzik!!!!
VálaszTörlésKösz a tippet Lóri!
VálaszTörlésa mártás nagyon egyszerű: 1 hámozott para konzerv, egy kis sima, egy erős paprika, só, bors, koriander. majd kiteszem ezt is. jó erős lett, tejfölt is ettünk hozzá.
VálaszTörlésén is csináltam ma hasonlót :) Adzuki babot használtam, csak be kell volna áztatni gondolom, mert így elég sokáig kellett főzni. Aztán tettem bele a megmaradt nyers "zöldséglevesből" plusz egyebek és megsütöttem az új konyhai kütyümben (Actifry). Elég jó lett, de nálunk a család nem valami nagy vegarajongó, Barnika inkább a szalonnáért morgott az új oroszlán-hangján :)
VálaszTörlésmost látom csak... ha nem fújta ki, akkor az már jó jel...
VálaszTörléshát azért kellett bűvészkedni :))
VálaszTörlésez a recept fônyeremèny!!!èn fokhagymàs zöldbabbal tömöm a szàmba ( mert èn, ugye, ha nem is hagymàt hagymàval, de babot babbal eszem :)
VálaszTörlésés egyedül laksz Orsi? :))
VálaszTörlésa fokhagymás zöldbabot lökheted..
VálaszTörlésa zöldbabot megfőzöm puhára egy zöldségkockával. ha kész, leöntöm a levét, egy kis olivaolajban megpirítok nehány gerezd fokhagymát és hozzákeverem a zöldbabot. néha rakok rá egy kis görög joghurtot is. immmmmádom, minden nap tudnám enni.
VálaszTörléslátom a poénomat nem akartad venni... :))
VálaszTörlés