2014. június 17., kedd

Babonéz, azaz majonèz babbòl


Ez a recept nem az enyém, hanem dràga Borsò a tulajdonos, de gondoltam, leírom, mert fantszatikus és nem tudok nélküle élni. Brilliàns ötlet!!! Nagyon hasonlít az állaga és az íze is a majonézre, ràadàsul vegàn!

Hozzàvalòk:

1 (425gr) fehérbab konzerv
1 citrom leve
1 teàskanàl xylit (vagy több, ízlés kérdése)
sò, bors
1 teáskanàl mustàr
2 evőkanál napraforgò olaj

A leöblített babot ès a citromlevet mixeljük krèmesre az aprítógépünkben. Adjuk hozzá a xylitet, sót, borsot és mustárt. Keverjünk nèhány másodpercig. Végül lassan adagoljuk hozzá az olajat. Isteni, de másnap is tökèletes, addigra kicsit összeèrnek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is a netről szedtem a receptet. Sok mindenkinél fent van, ki tudja, kié volt az eredeti, de isten áldja! :-)

    VálaszTörlés