2013. november 17., vasárnap

Kukoricás leves



a recept "Az életerő konyhája" című könyvből való némi módosítással.

hozzávalók:
olaj, 1 hagyma (lehet 1-2 zöldhagyma is), 3 krumpli, 1 fél kaliforniai paprika (vagy másik piros) és 1 darabka csípős, só, kakukkfű, koriander, bors, 1 konzerv kukorica (vagy másmilyen kb. ekkora mennyiségben)

a hagymát megfuttatjuk röviden az olajban, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paprikát, hagyjuk kicsit sülni, majd következik a krumpli. mielőtt odasülne, felöntjük vízzel és fűszerezzük. amikor a krumpli megpuhult beletesszük a kukoricát és még 5 percig főzzük, közben hozzáadjuk a kívánt mennyiségű vizet. amikor kész, kiveszünk a levesből egy maréknyit, ha kissé kihűlt, botmixerrel vagy aprítógéppel pürét csinálunk belőle, amit aztán visszaöntünk a levesbe. így lesz sűrűbb.
jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése