szuper vasárnapi reggeli. gyors és finom. frissen finom, másnap csak bemikrózva...
400 g túró
500 g liszt (hajdina, barna rizsliszt és kukoricaliszt keveréke nálam)
3 tojás
2 ek olaj
2 tk xilit
1 tk só
1 sütőpor
kevés szeletelt mandula
a sütőt 190 fokra előmelegítjük. a hozzávalókat összedolgozzuk. először a tojást és a túrót, majd fokozatosan a száraz elemeket. a tésztát elfelezzük. az egyik felébe mazsolát is keverünk. 12 gombóckát, zsemlét formálunk. a tetejüket megkenjük egy kis tojással vagy akár vízzel vagy olajjal. a mazsolások tetejét megszórjuk mandulával. hamar megsül, kb. 20 perc.
naggggyon fincsi, megcsinaltam! en sosra keszitettem es nekem hidegen is bejon. danke, edes Borso!!! xo xo
VálaszTörlésde jó ötlet!!! lehetne fokozni még egy kis szalonnapörccel vagy sonkadarabkákkal...
VálaszTörlés