2012. január 24., kedd

Póréhagymás krumplileves



hozzávalók:

1 póréhagyma
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 krumpli
só, bors, zellerlevél
vaj (tejmenteseknek egyéb zsiradék)

a póréhagyma fehér és világoszöld részét és a hagymákat felkarikázzuk, elkezdjük pirítani a zsiradékon. sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. tíz percet főzzük. aztán beletesszük a krumplit kockákra vágva, teszünk hozzá még egy kis vizet és puhára megfőzzük. leturmixoljuk. visszatesszük a tűzhelyre, kellő sűrűségűre hígítjuk és egy fél marék zellerlevéllel még egyet rottyantjuk. most hajdinapalacsinta volt a levesbetét.

2 megjegyzés:

  1. Boriiiiii, ezt nem hiszem el! en is fel akartam rakni ezt a receptet! egyfele jar az agyunk! az en verziom csak annyiban mas, hogy en a hagymat es a krumplit egyutt piritom meg olivaolajon es rakok bele egy babaerlevelet es csipetnyi cayenne borsot es rozmaringot. annyira isteni, ugye??? xo

    VálaszTörlés
  2. :-) ez nem az első eset... mmmmmm. ez is jó fűszerezés! nálam az dönt, hogy épp mi van itthon:-)

    VálaszTörlés