2012. január 30., hétfő

Köleses beszórós



ennek a sütinek is ezeregy változata forog a neten. az ötlet a beszórós süteménytől származik, szóval nem kell kevergetni semmit, csak beszórni a tepsibe.
az alapreceptnél azt kell figyelembe venni, hogy a köles háromszoros vízmennyiséget iszik. és hogy mivel ízesítjük? hát az fantázia dolga. almával, mákkal, fahéjjal vagy meggyel, dióval, túróval és kakaóval..... ígérem, hogy újabb variációk esetén mindig közlöm a képet és a receptet.

mostani hozzávalók:

1 bögre köles
1 bögre mák-mogyoró keveréke (vagy más)
8 csapott ek xilit (ízlés szerint változhat)
400 g feketeribizli
3 bögre víz

ebben a sorrendben beleöntöttem egy kivajazott (olajozott) mázas agyagedénybe és egy fél órát 200, és még 15 percet 180 fokon sütöttem.

2 megjegyzés:

  1. ez valami fantszatikusan nez ki es szuper egyszerunek tunik!!! csuuuucs!!!

    VálaszTörlés
  2. fantszatikus? ez valami hiperjelző?:-DDD

    VálaszTörlés