2011. november 13., vasárnap

Tészta zöld paradicsommal és padlizsánnal


nagyon csípem a zöld paradicsomot. 
ha megfőtt, akkor hasonlít érett változatához, hasonlóan testes az íze, mégis fanyarabb, szinte egy új zöldség íz. elég sokáig eláll a hűtőben, könnyen lehet szeletelni. 
most 2 padlizsánnal kombináltam a tíz kisebb szem zöld paradicsomot, 1 hagymát tettem hozzá, curryvel, val és gyömbérrel fűszereztem. került még bele egy fél deci paradicsomlé és ugyanennyi fehérbor. rizstésztával ettük. (Candidások teljes kiőrlésű tésztát vegyenek, fehérbort hagyják el!)
nagyon könnyű elkészíteni: egy wokban olajat forrósítunk és kicsit megpirítjuk rajta a hagymát. aztán jöhet a zöld paradicsom és pár perc múlva a padlizsán, minden kockákra vágva. fűszerezzük. nem ereszt túl sok levet, amikor kezd lesülni, beletesszük a folyadékok. látszik, ha kész:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése