2011. október 16., vasárnap

Sütőtök leves ehető tálban



a kapa, kasza, fakanálban láttam. egy úritököt lekalapozunk. kivájjuk a belét, majd beleteszünk egy jó nagy marék füstölt sajtot (tejmentesek növényi sajtot), sóval, borssal, szerecsendióval megszórjuk, belenyomunk 2-3 gerezd fokhagymát és felöntjük tejszínnel. (tejmenteseknek kókusztejet vagy rizstejet ajánlok) rátesszük a kalapot, amit szintén megszórunk a fűszerekkel. alufóliába göngyöljük az egészet és legalább két órára 200 fokos sütőbe tesszük. ha elkezdjük érezni a füstölt sajt illatát, akkor ért be oda a forróság. ekkor még egy jó húsz percet bent hagyjuk. ha kész, kivesszük és maga a tök lesz a levesestál:-) levesbetétnek kanalazhatunk a tökből... sok tökbél maradt, további felhasználásról később...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése