2011. június 23., csütörtök

Tönkölygaluska

Vannak a jól bevált magyaros zabakajáknak egészségesebb változatuk is méghozzá kompromisszumok nélkül :) Mert azért lássuk be, a jó magyar gyomor azért szereti a hagyományos ízeket is... ilyen pl. a galuska marhapörkölttel :)
De erről nem kell lemondani a candida diéta alatt sem, sőt ezt a variációt meg lehet tartani diéta utánra is. Nem kell mást tenni, csupán a fehér lisztet lecserélni teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztre. Ennyi és a galuskát ugyanúgy elkészíteni, mint normál esetben:

liszt, tojás, olaj, só

Én nagyon ritka esetben mérek, mindig szemmérték és megérzés alapján főzök, de miután ez egy főzösblog, hát íme :)
15-20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1-2 tojás
csipet só
2-3 ek olaj

Amúgy mostanság nagyon oda kell figyelni a teljes kiőrlésű dolgokkal, mert a sok esőzés miatt megtelepszik a növényen egy gomba... akit ez behatóbban érdekel, olvasson utána a neten. Én nagy valószínűség szerint úgy fogok védekezni ellene, hogy inkább barna rizsliszt, hajdninaliszt, kölesliszt, zabpehelyliszt, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése