2011. március 3., csütörtök

Mogyorótej


Milyen egyszerű és nagyszerű! 20 deka mogyorót (vagy mandulát) éjszakára vízbe kell áztatni. Reggel öblítsük le, majd rakjuk be a kis mixergépünkbe és öntsünk rá fél liter vizet. Aprítsuk fel a mixet, majd ha ez megvan, egy anyagból készült szűrőn át mennyei nedűt nyerhetünk! A maradék masszát ne dobjuk ki, hanem száritsuk meg alacsony hőfokon a sütőben és sütikbe isteni lesz! Magát a mogyorótejet kiválóan használhatjuk tej helyett pl. kakaóhoz, de egy (akár fagyasztott) banánnal meg is bolondithatjuk és sitty-sitty makkegészséges milkshake lesz belőle. Én a candi diéta miatt csak simán kortyolgatom, de nagyszerű ízt ad a zöld teának is.

3 megjegyzés:

  1. király! ilyen anyagot hol lehet venni?

    VálaszTörlés
  2. nemtom a pontos nevet, a sajtcsinalashoz hasznaljak. magyar honlapon utananeztem es ott is "cheescloth"-nak nevezik... hmmmmmm...
    szerintem gézbol is jo az anyag, lenyeg, hogy a le atfolyjon a mogyi meg fennakadjon.
    tipp: megszaritottam a mogyorot, szoval 20 deka mogyi, 20 deka kokuszreszelek, 20 gramm! xylitol, fel deci mogyorotej, 4 deka liszttel es egy csipetnyi sutoporral osszekutyulva, lapos pogacsakka formazva 35 perciga sutoben mennyei desszerte varazsolodik :)

    VálaszTörlés
  3. pelenka... ha nincs, adok neked nagy gézt!

    VálaszTörlés