2011. február 20., vasárnap

Tökfőzelék nem klasszikus




A nyár egyik legjobb zöldsége. Ha sok van a kertben, vagy kapok valahonnan, a mélyhűtőbe is jut belőle. Bár kicsit löttyedtebb mint nyáron, de megteszi. 
A felolvasztott reszelt tököt lecsöpögtetem. (Nyáron lesózom, de itt anélkül is kicsöpög). Csinálok egy paprikás-hagymás rántást gluténmentes lisztből, felöntöm fele tej, fele töklével.(Candida/tejmentes: tej nélkül is oké) Elkeverem és mielőtt felforrna, beleteszem a tököt és a kaprot, sózom, vegetázom. Egy fél paradicsom helyett most egy korty paradicsomlét öntök rá. Fedő alatt lassú tűzön kb 10-15 percig főzöm. Óvatosan, mert könnyen odakap. 1 evőkanál ecetet (Candidások maradjanak a naturjoghurtos savanyításnál!) is teszek bele. Tálaláskor tejfölt keverek bele, ez savanyítja is és hűti is. (Ez persze ez nem kötelező, de szerintem joghurt, szójajoghurt is megteszi).
Minden nélkül is isteni, hát még tojással, pörkölttel, sült husival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése