2011. február 12., szombat

Vöröskáposzta édesköménnyel bolondítva - serpenyőben

Tél van, sokszor eszünk káposztát. Ha szerencsénk van, akkor az ősszel jól betankolt vitaminnal, így ebből is profitálhatunk, nem csak az ízből és a látványból. (Persze a sütéssel mindjárt pofon is vágjuk a vitaminoknak, de akkor is)

Egy közepes fej vöröskáposztát és
egy nagyobb édesköményt 

feldarabolunk. A káposztát vékony csíkokra (ha van szeletelőgépünk, akkor hajszálvékonyra), az édesköményt a csíkozás után kockákra is vágjuk. Serpenyőben felhevített olajba tesszük, fedő nélkül sütögetjük. Ne túl nagy lángon süssük és gyakran forgassuk, mert ezek a zöldségek nem tartalmaznak túl sok nedvességet és hamar megéghetnek. A n és egy pici xiliten kívül kívül nekem nem kívánkozik bele más. Elég ízesek a zöldségek önmagukban is.

Deutsch
Rotkohl mit Fenchel in der Pfanne

Im Winter essen wir oft Rotkohl. Wenn wir Glück haben, dann hat er im Sommer viele Vitamine eingetankt.(Beim Braten werden sie zwar hingerichtet, aber trotzdem...) Einen mittelgroßen Rotkohl und einen größeren Fenchel in Stücke schneiden. Den Rotkohl in Streifen, den Fenchel in Würfeln. Sie werden in einer Pfanne auf ein wenig erhitztem Öl gebraten, und zwar ohne Deckel. Diese Gemüsesorten enthalten nicht so viel Flüssigkeit, deshalb sollte man sie auf schwacher Hitze braten. Außer Salz und ein bisschen Xilit nehme ich nichts, es ist genug Geschmack da.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése