2011. február 12., szombat

Lazac - grillen

Igaz is és nem is. A grill most a sufniban alszik, viszont van egy grillcsíkos serpenyőm. Ebben készítettem a lazacot. A képen látszik, hogy picit szétesett, de esküszöm, finom volt!


A lazac annyira finom, hogy csak arra ügyelünk, hogy ne rontsuk el...

Só, pici bors
kevés citrom,
olaj.

Ez minden. Az olaj nem is lenne muszáj, de én szeretem, ha a bőre odasül. Elárulom, hogy karácsonykor ez volt a menü, avokádósalátával és krumplipürével. Íme:


A fehér trutyi nem más mint tejszín felforralva, egy gerezd fokhagymával és sóval. Innentől kezdve tejérzékenyeknek és candidásoknak módosítaniuk kell a köreten. Sajnálom, ha az ínyeiteket feleslegesen csiklandozom, nektek a tejszínes mártás helyett azt ajánlom, hogy egy fél deci olívaolajba nyomjatok bele egy gerezd fokhagymát és locsoljátok meg vele a halat. Abban is szívesen úszkál.:-)(Persze a candidások kereshetnek laktózmentes tejszínt, a tejmentesek pedig nem tejalapú tejszínt) A krumplipürét is el kell hagynotok. A saláta majonézes, de bármi másra lecserélhető.

Deutsch
Gegrillter Lachs

Gegrillt ist ein bisschen gelogen, denn unser Grill schläft gerade im Schuppen. Ich habe eine Pfanne, die Grillrost imitiert. Darin ist passiert, was passiert ist. Lachs ist so lecker, dass man sich nur darauf konzentrieren soll, dass man ihn nicht verdirbt. Nur ein bisschen Salz, Pfeffer, Zitronensaft und ein bisschen Fett. (es geht auch ohne, ich mag es aber). Zu Weihnachten hatten wir ein Lachsmenü mit Avokadosalat, Kartoffelpüree und Sahnesoße. Diejenigen, die milchfrei essen oder Candia-Diät halten müssen kann ich empfehlen, dass sie 1-2 Knobizhenen in Olivenöl pressen und damit den Fisch begießen sollen. Es gibt aber auch Sahne ohne Laktose und vielleicht auch Sahne für Allergiker.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése