2011. február 12., szombat

Pista házilag

Ősszel kaptam egy rakás mini erős paprikát. Nyilván nem tudtuk az összeset egyszerre megenni, ezért a nagymamám kreatív ötletét alkalmazva ledaráltam és jégkocka tartóban lefagyasztottam. 
Miután megfagytak, jött a következő adag, a készeket pedig egy zacskóba tettem, így nem foglalnak sok helyet a mélyhűtőben.
Ugyanezt a mama paprika és paradicsom házasításában tette el, nem erősen. 
Isteni finom levesbe, pöcibe vagy bármibe...



 S ha nem akarod ledarálni, mert olyan szép harangpaprikát kaptál vagy vettél, akkor egészben is lefagyaszthatod. A felhasználás megegyezik, plusz még díszítésre is kiváló!


Deutsch
"Der starke Pista", so heißt eine Creme aus roter, scharfer Paprika samt Körner. Es ist gesalzen.
Von meiner Oma habe ich gelernt, dass man die Gewürzen des Sommers auch im Winter genießen kann. Sie hat Paprika und Tomaten zusammen durch den Fleischwolf getrieben und die Masse in Eiswürfelform gefüllt. Diese Würfel hat sie für Suppen, Gulasch, pörkölt usw. genommen. 
Ende Sommer habe ich viele kleine scharfe Paprikas bekommen und habe sie so konserviert. 

1 megjegyzés: