2011. február 12., szombat

Kókuszleves Vasasi módra



Nnnnna! Az ötlet persze a jó kis currys kókusztejleves alapján jött. Mi nagyon szeretjük a tartalmasabb leveseket, ezért belekívánkozott még ez az. A hozzávalók:

két doboz (normál konzerv méret) kókusztej
ugyanennyi víz
két közepes krumpli
egy kis bacon vagy házi sonka
só, erős pista (házi is lehet) vegetaféleség
és korianderzöld, ha van.

Először is, felteszem a kókusztejet főni. Amikor kiöntöm a dobozból, azt megtöltöm újra vízzel, így az utolsó cseppig kinyerem a tejet. (nem pazarlunk, ugye Andy???) Míg felforr, megpucolom a krumplit, apró kockákra vágom, hogy jó hamar meglegyen. A normál krumplileveses krumplikockáknak akár a negyedére. Mikor forr, beleteszem a krumplit és ízesítem. Ha nem szereted az erőset, akkor egy kis paprikát vagy curryt tegyél bele, különben nagyon sápadt...
Van ismerősünk, akit ez jól meghajt, de nekem az a nem tudományosan bebizonyított tapasztalatom, hogy ha elég ideig forr, akkor nem okoz semmi "gázt".
Amikor már a krumpli is megfőtt, pici olajon megpirítom a felkockázott bacont és zsiradékával együtt beleöntöm a levesbe. Tálalható!

DEUTSCH
Kokossuppe auf Vasas Art

Die Idee kommt natürlich von der typischen Currykokosmilchsuppe, da wir aber die Suppen etwas deftiger mögen, habe ich das Rezept ein bisshech umgeschrieben.

2 Dosen Kokosmilch, genauso viel Wasser, 2 mittelgroße Kartoffeln, ein bisschen Salz, ein Stück hausgemachter Pista, Suppenwürfel (oder ähnliches), geräucherter Schinken, Salz werden gebraucht.

Die Kokosmilch schütten wir in einen Topf, füllen die Dose noch einmal mit Wasser und schütten es auch in den Topf. Wir bringen das Ganze zum Kochen, dann kommen die geputzten, gewürfelten Kartoffeln hinein. Und das Gewürze. Wenn du Scharfes nicht magst, kannst du ein bisschen edelsüßes Paprikapulver oder Curry reintun, weiß soll es auf keinem Fall bleiben.
Wenn die Kartoffeln weich sind, ist die Suppe fertig. Der Schinken wird in kleine Würfeln geschnitten, auf ein wenig Öl angebraten und in die Suppe gemischt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése