Hozzávalók:
- 100 g vaj - nem volt ma tisztított vajam, ezért repceolajat használtam 4 ek-t, azzal is ok
- 150 g nyírfacukor (xilit) - ez kb. 6 púpos ek
- 6 tojás
- 150 g mák - ez kb. 10 ek (púpozni a mákot nem tudtam, mert mindig legurultak)
- 70 g mandula, vagy dió örölve
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
Először én is meggyel csináltam, fagyasztottal. Felengedés után tettem bele, de még így is kicsit "vizes" lett a torta alja, mert hát a meggyek leszállnak az aljára. De ez inkább csak javított rajta, mert amúgy talán kicsit száraz lenne a tészta. Ma ribizlit használtam hozzá (450 gr), azzal is finom lett, csak ebből több kellett volna :) Szóval mindenképpen kell bele valamilyen gyümölcs szerintem, vagy pedig alaptésztának is fel lehet használni gyümölcs nélkül további torták készítéséhez.
Először simán a kerek kapcsos tortaformában csináltam, ma tettem bele sütőpapírt is... asszem maradok a papír nélküli változatnál bármennyire is utálok mosogatni :)
Jaa... és persze ez is nagyon hamar kész van. Nekem mákdarálással együtt volt 30 perc. Csak onnét tudom, hogy percre pontosan ennyit alszik mostanában a Barni, úgyhogy nagyobb előkészületű dolgokra egyelőre még nincs időm :)
:-) ezt a receptet én is szeretem, kolléganőim kedvence is. meggyel szoktam csinálni, és úgy engedem fel, hogy szűrőbe teszem és egy tálba hagyom belecsöpögni a levét. így nem lesz olyan vizes és itóka is lesz belőle.
VálaszTörlésBarni is nagyon szereti, ebből mindig repetázik :)
VálaszTörlés