2011. február 23., szerda

Héjában sült krumpli alias Jolly Joker

Ez szinte a legegyszerűbb kaja, mégis annál finomabb. Mióta Bori ajánlotta, nem tudok róla leszokni :)
Héjában megsütöm a krumplit kb. 1 óra alatt 200 fokon. Ami a pikantériáját adja, az a fokhagymás olívaolaj. Fokhagyma megpucol, összenyom, lesóz, olívaolaj rá és kész. Ezzel meglocsolni a héjában sült krumplit... számomra fenomenális. Persze jó fajta krumpli kell azért.
Nagyon gyorsan kész, leszámítva az egy órás sülést, de ha nincs időm vagy alapanyagom vagy kedvem kaját csinálni, tökéletes ebéd vagy vacsora...mondjuk én még reggelire is meg tudnám enni :) Igazi Jolly Joker. Ma savanyú káposztával ettem - isteni -, de ezt aztán úgy lehet variálni, ahogy nem szégyelled.
(művészi fotók terén nagyon ott vagyok :)

PS: Érdekes, hogy a candida diéta és méregtelenítés során mennyire kitisztulnak az ízlelőbimbók és egy ilyen egyszerű kaja is mekkora élvezetet tud nyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése