A Paleolit szakácskönyv nyomán.
Egyszerűbb elkészíteni mint ránézésre gondolnánk, viszont olyan finom mint amilyennek látszik. Candidások, sajnálom... Valamit ki kéne találni a lekvár helyett és máris mehetne hozzátok is...
Hozzávalók:
Tészta: 4 tojás, 120 g darált mák, 1,5 ek xilit
Töltelék: szilvalekvár (nekem szederlekvárom volt itthon), 150 g darált dió, 120 g darált mák, egy nagy alma reszelve, 2 ek xilit, 1/2 narancs, fahéj, forró víz.
A 4 tojássárgáját kikeverjük a xilittel, belekeverjük a mákot, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb 1 centire simítva. Az én sütőmben 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt sült meg. Ha kész és kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt és 4 egyenlő részre vágjuk. Most következik a rétegezés. Minden réteget megkenünk lekvárral. Az első rétegre a mákból, 1 ek xilitből és a narancs levéből készült pép kerül. A másodikra a dióból, 1ek xilitből és forró vízből készült pép, a harmadikra pedig a reszelt alma és a fahéj keveréke. A negyedik részt a tetejére nyomjuk.
Ez az adag elég kicsi, főleg, ha ízlik. A képen látható darabnyi...
Ezúton kérem Vera barátnőmet, hogy a nyáron főzzünk együtt szilvalekvárt. A múltkori flódnihoz használtam el a cukormentes szilvalekvárt és szeretném megtanulni.
Deutsch
"Flódni" nach dem Rezept aus dem Paleo-Kochbuch
Es ist einfacher, als man glaubt, aber genauso lecker wie auf dem Foto...
Zutaten:
Für den Teig: 4 Eier, 1,5 EL Xilit, 120 g gemahlener Mohn. Für die Füllung: 120 g Mohn, 150 g gemahlane Walnüsse, eine halbe Orange, ein großer Apfel, 2EL Xilit, Pflaumenmarmelade, Zimt, heißes Wasser.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése