2011. február 13., vasárnap

Feketereteksaláta



Sokáig azt sem tudtam, hogy mi fán terem a feketeretek. Aztán micsoda kincs! Télen is van, rengeteg benne a vitamin, erősen lúgos (tudom, ahány táblázat, annyiféle, de én az enyémben hiszek) és naná, hogy finom.

A recept:

feketeretek (most 3 darab volt),
,
2 dl tejföl (candida: natúr joghurt, tejmentes: szójagurt)
és két gerezd fokhagyma.

A retket ízlés szerinti mennyiségben lereszelem. Lesózom, hagyom állni egy fél órát. Kinyomkodom. A maradék hozzávalókból készült öntetbe forgatom.

Deutsch
Schwarzer Rettich Salat

Ein wahrer Schatz, dieses Gemüse. Enthält viele Vitamine und ist superbasisch. Man braucht schwarzen Rettich (wie viel man möchte), 200ml Schmand (Candida:Naturjoghurt, Milchallergie: Soyagurt)  und 2 Knobizehen.  Der Rettich wird abgerieben, eingesalzen und eine halbe Stunde liegen gelassen. Dann wird er gut ausgedrückt in den Dressing aus den übrig gebliebenen Zutaten eingerührt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése