2012. január 8., vasárnap

Görög túrótorta

hozzávalók:

1 narancs leve
1 körte
100 g aszalt füge
2 ek rum
100g darált dió
3 tojás
4 ek méz
1 vaníliás cukor
500 g túró
200 g mascarpone
120 g kukoricadara
1 tk sütőpor
50 g mandulaszelet

a körtét és a fügét apró kockákra vágjuk és a 2 ek rummal, a narancs levével és a dióval egy éjszakára hűtőbe tesszük. másnap a sütőt 160 fokra melegítjük. a tortaformát sütőpapírral kibéleljük. a tojások fehérjét felverjük és míg dolgozunk, hűtőbe tesszük. a sárgákat a mézzel és a vaníliás cukorral felverjük. aztán hozzákeverjük a mascarponét és a túrót. majd belekeverjük a darát és a sütőport is. aztán jön a diós-rumos keverék végül óvatosan a tojásfehérje. beletöltjük a tortaformába, elegyengetjük és a tetejét megszórjuk a mandulával. 40 percig sütjük légkeveréssel, majd letakarva további 40 percet.a sütőben hagyjuk kihűlni.

1 megjegyzés: