2011. október 11., kedd

Savanyú káposzta oldalassal, ahogy Anya látta a tévében



Az oldalast bordákra (8 íz) szedve sós, fűszeres vízben (bors, kakukkfű vagy ízlés szerint bármi) megfőzöm. 6 krumplit is megfőzök, majd összetöröm és szokásos módon pürét készítek belőle. Tehát vajjal és tejjel kikeverem (tejmentesek rizstejet és margarint vagy ghít használjanak, finom lesz, már kipróbáltam). Kb. 400 g savanyú káposztát elterítek egy kizsírozott (olajozott) jénai aljára. Erre teszem kupacokban a krumplipürét úgy, hogy kettő kupac közé egy oldalas kerül. Kicsit megöntözöm az egészet az oldalas levével és 200 fokra betolom a sütőbe addig, amíg megpirul a teteje.

2 megjegyzés:

  1. ilyet ettünk múltkor rokonoknál, isteni finom!!! Bangó Margit recept asszem eredetileg :)
    - Andi vótam :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó recept

    VálaszTörlés