Az oldalast bordákra (8 íz) szedve sós, fűszeres vízben (bors, kakukkfű vagy ízlés szerint bármi) megfőzöm. 6 krumplit is megfőzök, majd összetöröm és szokásos módon pürét készítek belőle. Tehát vajjal és tejjel kikeverem (tejmentesek rizstejet és margarint vagy ghít használjanak, finom lesz, már kipróbáltam). Kb. 400 g savanyú káposztát elterítek egy kizsírozott (olajozott) jénai aljára. Erre teszem kupacokban a krumplipürét úgy, hogy kettő kupac közé egy oldalas kerül. Kicsit megöntözöm az egészet az oldalas levével és 200 fokra betolom a sütőbe addig, amíg megpirul a teteje.
ilyet ettünk múltkor rokonoknál, isteni finom!!! Bangó Margit recept asszem eredetileg :)
VálaszTörlés- Andi vótam :)
Ez nagyon jó recept
VálaszTörlés