2011. szeptember 25., vasárnap

Kovászos uborka gluténmentesen

Nem csalás, nem ámítás. Ez a kovászos uborka krumplival készül. Az üveg aljára egy krumpli szeletekre vágva és pár szál kapor. Majd jönnek a szokásos módon bevagdalt uborkák. A tetejére ismét egy krumpli és kapor kerül. Aztán a lé: egy liter vízhez 1 ek sót teszünk, felforraljuk, langyosra hűtjük és ráöntjük az ubira. Három nap múlva kész és nem úszkálnak benne ázott kenyérdarabkák. A három nap elteltével én kivettem a léből és lefedve a hűtőbe tettem. 


3 megjegyzés:

  1. köszi! ó vagy új krumpli a jobb?

    VálaszTörlés
  2. mindegy...
    megjegyzés: van, hogy két nap is elég és aztán hűtőben kell tárolni, mert különben megromlik.

    VálaszTörlés