2011. szeptember 28., szerda

Édeskrumplis-fetás latka


Borsó "Paradicsomos finomság tésztára"bejegyzése láttán nagyon megkívántam a spagettit. Amerikában nagyon elterjed a "spaghetti with meatballs", azaz kis fasírtkákat adnak a paradicsomos spagetti mellé, így úgy gondoltam, én is csinálok valami fasírtszerű dolgot a tésztám mellé. A múltkor láttam a "Food Network"-ön (főző csatorna), hogy egy chef feta sajtot rakott az édeskrumplis latkába, így gondoltam, kipróbálom hozzá. Annyira isteni lett, hogy a tésztához szinte alig maradt belőle :)

Hozzávalók:
(kb. 1o darab latkához)
1 nagy édeskrumpli
1 tojás
1 kisebb hagyma
só, bors
zsemlemorzsa(én gluténmentes barnarizs kekszet daráltam le)
1 teáskanál szódabikarbóna
kb. 5 deka fetasajt
olaj a kisütéshez-nem kell hozzá sok

Reszeljük le az édeskrumplit vagy vágjuk össze a robotgépünkben, tegyük ugzanezt
a hagymával is. Adjuk hozzájuk a tojást, a fűszereket, szódabikarbónát majd a zsemlemorzsából annyit, hogy formázható legyen. Ezután morzsoljuk rá a fetasajtot és keverjük jól össze. Forró olajban süssük ropogósra.

2 megjegyzés:

  1. mmmmmmmm! te hullu!:-)
    te kis jótékony manó, míg én éjszaka alszom, te megfőzöd az ebédet:-)))

    VálaszTörlés
  2. így bizony! tetszik a "hullu manò" nèv! :)

    VálaszTörlés