Azért természetesen egy cseppecskét változtattam a recepten. Ez a tészta jól illik köretnek például tengeri herkentyűkhöz, de magában is fini.
Hozzávalók:
fél csomag spagetti tészta (én quinoa tésztát használtam)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoranna
1o szál petrezselyem levele
olívaolaj
só, bors
parmezán sajt (elhagyható, ha vegán)
Rakjuk fel a tésztát főzni sós vízben. Közben a fokhagymát vágjuk hajszálvékony szeletekre és pirítsuk meg olívaolajban (vigyázzunk, hogy ne égjen oda), majd adjunk hozzá egy kis merőkanálnyi tésztavizet és rakjuk bele a fűszereket. Ha a tészta már majdnem megfőtt, szűrjük le, de hagyjunk meg néhány deci tésztalevet.
Adjuk hozzá a fokhagymás-fűszeres szószhoz a tésztát és főzzük készre. Ha szükséges, adjunk hozzá folyamatosan tésztaléből.
Szórhatunk a tetejére friss parmezán sajtot is, forrón tálaljuk!
SZUPER!!!! Julia Child irono, ugye? Filmet feltetlen megnezem!! :)
VálaszTörlésbo
Julia Child szakacskonyveket irt. :) Nagyon tudott fozni!
VálaszTörlés