2011. július 16., szombat

Házi ketchup



Ez most nem eltevős recept. Mivel húsz perc főzéssel elkészül, nem vagyok hajlandó üvegeket mosni:-))
Két tetrapakos paradicsomlébe kevertem a fűszereket. Természetesen nem vetekszik a frissen főzött paradicsomléből készült tesójával, de így sem rossz, esküszöm. Mint általában, most is csak azt mondhatom, mindenki az egyes fűszerekhez való vonzódása szerint csökkentse vagy növelje az adagokat...

1 kávéskanál só
1 evőkanál xilit
1/4 Tk bors, szegfűszeg
1/2 tk gyömbér, fahéj, majoranna
1-1 tk oregánó, bazsalikom, római kömény
1-1 babérlevél, chili
néhány szem borókabogyó

Ezeket mind összeöntjük és kb.20 percig főzzük. Minél tovább főzzük, annál sűrűbb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése