2011. július 17., vasárnap

Fokhagymaleves



Időnként át szoktam lapozni a szakácskönyveimet ihlet után kajtatva. A fokhagymalevest a francia szakácskönyvben találtam.

2 fej fokhagyma
szalonna
olívaolaj
1 krumpli
1,5 liter csirkehúsleves vagy víz
3 tojássárgája
1 csokor fűszernövény

A fokhagymát úgy a legkönnyebb megpucolni, hogy a gerezdeket előzőleg a tenyerünkkel szétnyomjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A recept amúgy 125 grammot mond, de én ennél sokkal kevesebbet vettem és az is sok volt ízben. Mindenesetre amennyit az ember gondol, azt kockára vágja és kevés olívaolajon pár percig süti. Aztán jöhet bele a fokhagyma és a kockákra vágott krumpli és további pár perc pirítás után a víz. A fűszernövény nálam most csak zsálya volt. Amikor a krumpli szétesik, a következő történik. A tojássárgáját egy tálban kikeverjük olívaolajjal és lassan hozzákanalazzuk a levest egy szűrőn át. A fokhagymától és a krumplitól lesz sűrű. Újra felmelegítjük, de nem szabad forrnia, mert akkor kicsapódik a fehérje és zavaros lesz mint az enyém...:-) Megjegyzem, hogy legközelebb nem teszem vissza a szalonnát a levesbe. Mmmmmmmmm.

Melegszendviccsel is finom...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése