2011. április 15., péntek

Reprodukált kakaó tejmentesen

Vannak dolgok, melyekhez ragaszkodunk. Hiába tejmentes élet, de azért a kakaó az kakaó, így meg kell találni a módját, hogyan lehet reprodukálni.
Nekem ez ma sikerült, és nincs is nagyobb elismerés, mint a párom dícsérete... aki amúgy nagy kakaó-ívó, sajtevő...volt, mert róla is kiderült, hogy tejfehérje érzékeny.
Úgyhogy neki kellenek azért a régi szokások, így kipróbáltuk a tejmentes változatot. Meglepő módon még ebben a formában is finom, ráadásul semmi extra nincs benne:

1 személyre:
3 dl tejmentes ital - jelen esetben ez Alpro Soya natúr cukrozatlan volt
1-2 ek xilit
1 ek holland kakaópor

A xilitet és kakaóport kikevertem egy bögrében némi szójaitallal, miközben a többi folyadék melegedett. Mikor forró lett, beleöntöttem a kakaós löttyöt és forraltam rajta egyet.
Szinte olyan íze van, mint a tejes változatnak azzal a különbséggel, hogy picit lehet rajta érezni, hogy vizesebb. De mondjuk manapság amilyen felvizezett tejeket lehet venni, talán még különbség sincs :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése