1 doboz paraj (natúr)
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek barna rizsliszt
pattogatott amaránt
1 ek repceolaj
Himalája só
kevés őrölt bors
Persze anyukám zsemlés tejes spenótja valami isteni volt anno :) ... de vannak olyan ételek, amihez azért tejmentesen is ragaszkodom, még ha kicsit csúnyán néz is ki. Ilyen a spenót, ami tejmentesen is finom. Úgyan úgy kell elkészíteni, mint a "normál" verziót csak a megváltozott alapanyagokkal.
Amit mostanában előszeretettel használok sok mindenhez, az a pattogatott amaránt.
Csomagolás szerint:
Természetes ásványi anyag forrás (kálcium, magnézium, vas, kálium, cink, mangán, réz), fehérjehasznosulása az emberi szervezetben: 75%.
Felhasználható:
- reggelinél müzlibe, gabanopehelyhez
- lisztek dúsítására:
kelt tésztában max. 20%-ban
egyéb esetben (keksz, teasütemény, linzer, palacsinta, stb.) max. 50 %-ig - levesekhez, főzelékekhez
- húsok, halak panírozásához
- édességekhez, salátákhoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése