2011. március 13., vasárnap

Spenót tükörtojással

Tejmentesen, gluténmentesen:

1 doboz paraj (natúr)
1 kis fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek barna rizsliszt
pattogatott amaránt
1 ek repceolaj
Himalája só
kevés őrölt bors


Persze anyukám zsemlés tejes spenótja valami isteni volt anno :)  ... de vannak olyan ételek, amihez azért tejmentesen is ragaszkodom, még ha kicsit csúnyán néz is ki. Ilyen a spenót, ami tejmentesen is finom. Úgyan úgy kell elkészíteni, mint a "normál" verziót csak a megváltozott alapanyagokkal.
Amit mostanában előszeretettel használok sok mindenhez, az a pattogatott amaránt.
Csomagolás szerint:
Természetes ásványi anyag forrás (kálcium, magnézium, vas, kálium, cink, mangán, réz), fehérjehasznosulása az emberi szervezetben: 75%.
Felhasználható:
  • reggelinél müzlibe, gabanopehelyhez
  • lisztek dúsítására:
          kelt tésztában max. 20%-ban
          egyéb esetben (keksz, teasütemény, linzer, palacsinta, stb.) max. 50 %-ig
  • levesekhez, főzelékekhez
  • húsok, halak panírozásához
  • édességekhez, salátákhoz
Tejmenteseknek érdemes minden nap enni a kálciumpótlás miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése