2011. február 12., szombat

Mandulás süti


...vagy diós vagy mogyorós. A lényeg, hogy legyen benne

400 g darált csonthéjas,
130 g xilit,
8 tojás,
150 g vaj vagy margarin (a biomargarinban talán nincs kőolaj, de candidásoknak laktózmentes vaj, de akár kókuszzsír is használható mindenféle diétázóknak)
és csomag sütőpor vagy egy teáskanál szódabikarbóna (candida),

A vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgájával, majd hozzákeverjük a csonthéjasokat, a sütőport és óvatosan a felvert fehérjét. Kikent tortaformában vagy sütőpapírral béleltben kezdetben 200 fokon, majd 10 perc múlva 175 fokon sütjük légkeverésen. Hogy meddig? Nekem 40 perc alatt készül el, de hiába is írom, ha másfajta sütőd van...
Illik hozzá gyümölcsös mártás.

Deutsch
Mandelkuchen (oder aber Walnuss, Haselnuss, Kokos...)

400 g gemahlene Schalenfrüchte, 130g Xilit, 8 Eier, 150 g Butter oder Margarine, eine Packung Backpulver oder 1 TL Backensoda (Candida) braucht man. Die Eigelbe verquirlt man mit Xilit und der Butter, dann mischt man die Schalenfrüchte und das Backpulver ein. Zuletzt rührt man ganz vorsichtig das aufgeschlagene Eiweiß ein. Bei Umluft zuerst bei 200 C, nach 10 Minuten bei 175C backen. Dauert ca.40 Minuten je nach Backofen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése