2011. február 19., szombat

Házi tisztító trutty

(Borsó)
Tegnap mindenféle oldalakat böngésztem, hogyan tudnék wc-belógatóst kitervelni bio módra, semmi eredmény. Aztán rájöttem, hogy minek is??????
Végül addig-addig olvastam, hogy kedvet kaptam egy tisztítószermixhez. Mosószódát, ecetet és vizet öntöttem egy sprickálós flakonba.
Először a "Csapd le csacsi" "Menjünk, ne habozzunk" szövege jutott eszembe. Habzott mint állat.
Aztán azzal takarítottam le a pultot (kicsit csíkos lett, utána kellett fényezni, lehet, hogy túl tömény lett), majd a krumplis pogácsa tepsire odaégett maradványait sikerült vele pikk pakk eltüntetni.

Asszem komoly kutatómunkába fogok kezdeni hasonló szerek  után...

A mosószódát már használom egy ideje mosáshoz. Nem ez az első környezetbarát kísérletem, igyekszem a tisztítószereknél, kozmetikumoknál és az élelmiszereknél is a biominőséget keresni, minél kevesebb felesleges szert használni, 6 felé gyűjtjük a szemetet, biopermetszerek stb.
Nehéz elszakadni attól a gondolattól, hogy az ember felmosószert, meg mosószert, meg súrolószert, meg mindenféle szert vegyen, amit flakonokban lehet kapni. De most komolyan, tök felesleges. Azért, hogy felmosás után tíz percig érezzem az illatát???
A hatékonyságot tekintve nincs különbség. Az árkülönbség viszont megdöbbentő...
Na, nem baj, majd ezt is kitanuljuk, ugye? Jajj, első dolgom lesz, hogy utána nézek, hogy mi volt Monica titkos receptje a Jóbarátokban.:-))))))))))))))))))))))))))

8 megjegyzés:

  1. Jajj, Andy! Kösz az epeszappant!!! Őskövületű zsírfoltokat szedtem ki vele és Ádám pólójáról egy vérfoltot. Az más kérdés, hogy aztán túláztattam és a fehér-piros póló fehér-rózsaszín lett, az is egyenetlenül:-)

    VálaszTörlés
  2. Utánanéztem Monica titkos receptjének,de sajnos annyira titkos, hogy azt egzedül Monica Geller-Bing tudja. Ha összefutok vele, megkérdem, bár szerintem nem fogja elárulni :)

    VálaszTörlés
  3. szerintem tegyél fel egy képet arról a pólóról :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem Monica Geller-Bingnek megmutatjuk a foltos pólót és rögvest megmondja a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Na, megnéztem. Magyarul aszongya: 2 rész ammónia, 1 rész citromlé és a titkos összetevő.... de ezt már nem mondja meg:-)

    VálaszTörlés
  6. akkor mennyit pisiljek 2 rész ammóniához?

    VálaszTörlés
  7. mindegy, csak a citromlé legyen feleannyi:-)

    VálaszTörlés