2013. március 18., hétfő

Rakott krumpli-sütő nélkül


Biztos mindenki ezerszer csinàlt màr rakott krumplit ès ahàny hàz, annyi szokàs, de gondoltam, felrakom az èn receptemet.
Règesrègen tini koromban olyan albèrletben laktam, ahol nem volt sütő.  Mivel a rakott krumpli volt a kedvenc eledelem, így kènytelen voltam kitalàlni valamit. Ez a recept 2 személyre szòl. Fincsi cucc!

Hozzàvalòk:
1 fej hagyma
4 héjàban főtt krumpli
3 kemèny főtt tojàs
füstölt kolbàsz vagy virsli vagy vegetàriànusoknak szòja virsli
1 ek olaj
vegeta
tejföl vagy tofu tejföl

Vàgjuk apròra a hagymàt, karikàkra a kolbàszt, tojàst és krumplit. Nagy serpenyőben kis olajon pirítsuk meg a kolbàszt ès a hagymàt, rakjuk hozzà a felszeletelt krumplit ès a tojàst. Engedjük fel fèl deci vïzzel ès adjuk hozzà a vegetàt. Addig rotyogjon amíg a víz el nem forrt. Tofu tejföllel (tejallergia miatt) isteni!

3 megjegyzés:

  1. rakott krumpli olvéjz és forevör!

    VálaszTörlés
  2. úú de jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt. :) mi is olyan albérletben lakunk, ahol nincs, csak egy főzőlap, és nagyon sok rakott ételt mellőznünk kellett, pedig a kedvenceink.. :/ Viszont most neki is állok a rakott krumplinak! :)

    VálaszTörlés