2012. március 12., hétfő

Gyümölcstorta





hozzávalók


a tésztához:
5 tojás, 5 ek xilit, 5 ek darált dió, fél csomag sütőpor
a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, ízlés szerint xilit, 3,5 dl tej
a tetejére:
400 g gyümölcs (itt meggy és fekete ribizli), 1 csomag zselatin
és egy kis meggy-fekete ribizli lekvár)

szokásos módon piskótatésztát csinálunk, persze liszt helyett dió kerül bele. tortaformában megsütjük. közben elkészítjük a pudingot. azért kell bele kevesebb tej, hogy keményebb legyen. kb. egyszerre hűl ki a tésztával. a piskóta tetejét megkenjük a lekvárral, erre jön a puding. közben a tasakra írt módon elkészítjük a zselatint. a lecsöpögtetett gyümölcsöt (nálam mélyhűtött volt) elrendezzük a torta tetején, majd rátesszük a zselatint. hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább négy órára. csak amikor kész, akkor bontjuk ki a tortaformából.

1 megjegyzés: